ACTIVITEITEN

ACTIVITEITEN

De eerste activiteit van 2018, gesponsord door Transijssel en georganiseerd door FCDIN81, was de lezing van Andrea Gulickx op 9 maart. Deze gepassioneerde fotografe presenteerde haar dromerige en kleurrijke beelden in bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster voor een volle zaal enthousiaste vrijetijdsfotografen. De foto’s van bloemen en paddenstoelen zijn sfeervol genomen met behulp van een Nikon 105mm micro objectief of met een lensbaby. Ook veel landschappen, soms bewogen of d.m.v. dubbelopnames passeerden de revue. Wil je meer weten over Andrea Gulickx en haar manier van fotograferen kijk dan op:
https://www.andreagulickx-photography.nl/
Zaterdag 7 april 2018 organiseerde de AFV Epe voor de tweede keer de “Epic Photo Salon Epe”, als onderdeel van het “11th Holland International Image Circuit 2018”. Vele duizenden mooie foto’s, gemaakt door fotografen uit 69 landen, werden aan de bezoekers op een groot beeldscherm getoond. Uiteindelijk werden de prijzen uitgereikt aan winnaars in vier categorieën. Op de foto van links naar rechts: Frans van Hoogstraten (categorie open), Marcel van Balken (categorie mono en open) en Will Verheesen (categorie travel). Na de middagpauze hield tweevoudig winnaar Marcel van Balken een lezing over zijn ontwikkeling als fotograaf. Veel van zijn werk kwam voorbij, een periode van 40 jaar omspannend, van analoog tot digitaal. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de afdeling Transijssel.
 
Woensdag 25 april 2018 werden de 19 series die ingezonden waren voor Foto Nationaal in Wijhe beoordeeld door Theo Bijker. De beste 7 series  die doorgestuurd worden naar de Foto Bond zijn gemaakt door:
Angel Pinxten met titel “toevallige stillevens”
Alex Witteveen met titel “mensen op leeftijd”
Anita Hamelink met titel “eggspression”
Cora sens met titel “droombos”
Dinie de Kreek met titel “search for a new identity”
Hans Voerman met titel “the making of…”
Hein Hendrikx met titel “creatief”
Onder het kopje activiteiten is een submenu
(Foto Nationaal) waar alle series te zien zijn.
 
Op dinsdag 1 mei heeft het bestuur van Transijssel de fotoclub Noordoostpolder bezocht.
De reden van ons bezoek is om informatie te krijgen over de interesses van de leden.
Na een constructief gesprek te hebben gehad, zijn wij vertrokken met de opdracht om een enquête formulier op de website te plaatsen zodat alle leden van Transijssel daar hun voorkeuren kunnen uitspreken. Binnenkort zal er een enquête formulier te vinden zijn op de website.