NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF

Afdeling Transijssel
Herinnering lezing seriefotografie

In september is onderstaande nieuwsbrief aan alle leden van Transijssel verzonden. Velen hebben gereageerd door zich aan te melden voor de lezing op 22 november a.s.
Op dit moment hebben we genoeg leden die de lezing willen bijwonen en kunt u zich niet meer inschrijven. Aanmelden voor de vervolgbijeenkomsten hoeft op dit moment nog niet.

Hoe maak je een serie?
Uit de enquête op de website van de afdeling Transijssel blijkt dat veel leden meer willen weten over seriefotografie. Op clubavonden en exposities is de serie als onderwerp steeds vaker te zien. En voor de jaarlijkse “Foto Nationaal” wedstrijd mogen zelfs alleen maar series worden ingestuurd.
Voldoende redenen voor het bestuur van Transijssel serieus aandacht te besteden aan dit onderdeel van de fotografie. We doen dit door een lezing te organiseren met de mogelijkheid voor de deelnemers om als vervolg hierop in een tweetal bijeenkomsten onder deskundige begeleiding zelf een serie te maken.

Lezing over seriefotografie.
Donderdag 22 november zal Diana Bokje een lezing houding over seriefotografie. Diana Bokje is gediplomeerd bondsmentor en heeft voor diverse fotobladen gewerkt als (hoofd)redacteur.
De lezing zal worden gehouden in Zalencentrum de Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 in Zwolle, aanvang 19.30 uur.

Vervolgbijeenkomsten.
Voor degenen die de lezing bijwonen is er de mogelijkheid om onder begeleiding van Diana Bokje zelf een serie te maken. Hiervoor worden twee avonden georganiseerd waarin de deelnemers uit een maximum aantal van 12 foto’s uiteindelijk een serie van 5 gaan maken.
Voor dit vervolg kunnen niet meer dan 15 deelnemers worden ingeschreven. Mocht de belangstelling veel groter zijn, dan worden er 2 groepen van 15 deelnemers gemaakt. Het liefst verspreid over de regio, bijvoorbeeld één groep in Kampen en één groep in Deventer.
Omdat het organiseren van deze vervolgbijeenkomsten alleen doorgaat bij voldoende belangstelling, is er over plaats, data en kosten nog niets bekend. We gaan er vanuit dat de bijeenkomsten in de periode januari-maart 2019 worden gehouden.