NIEUWSBRIEF

Aan de clubleden en persoonlijke leden van De Fotobond, Afdeling Transijssel 6 februari 2021.


Het is alweer enige tijd geleden dat jullie een nieuwsbrief van de afdeling Transijssel hebben ontvangen. De pandemie beperkt ons in het leven dat we gewend zijn, het afdelingsmentoraat moest zelfs worden gestopt. Gelukkig kunnen we dankzij de zoomlicentie (betaald door de Fotobond) nog wel zoombijeenkomsten organiseren waardoor lezingen, vergaderingen en fotobesprekingen mogelijk blijven. Voorlopig lijkt er op korte termijn nog niet veel te veranderen. Het blijft dus onzeker welke activiteiten in 2021 kunnen worden gestart. In deze nieuwsbrief willen we jullie informeren wat er de komende maanden in ieder geval wel doorgaat.

Salon Foto Nationaal 2021
Ook dit jaar kunnen er weer zeven fotografen uit onze afdeling worden geselecteerd voor deelname aan de landelijke eindronde.
De voorwaarden voor deelname:

  • een serie van 5 foto’s met enige samenhang
  • ieder lid van de afdeling mag 1 serie inzenden
  • de serie moet digitaal worden ingezonden
  • sRGB, hoogste kwaliteit JPEG, langste zijde 1600 pixels
  • inzenden is mogelijk tot uiterlijk 15 april 2021
  • inzenden naar webmaster@transijssel.nl via wetransfer.


De jury bestaat uit Hans Brongers en Theo Bijker, beiden bondsmentor en ervaren juryleden. In de tweede helft van april worden in een zoombijeenkomst de ingezonden series besproken en de geselecteerden bekendgemaakt. Voor verdere informatie kun je terecht bij Hein Hendrikx (voorzitter@transijssel.nl).

Foto van het Jaar 2020
De Foto van de Maand wedstrijd heeft over de periode december 2019 t/m december 2020, 20 winnende foto’s opgeleverd. Dinsdag 9 februari wordt in een zoombijeenkomst uit deze 20 foto’s de Foto van het Jaar 2020 gekozen. Onder leiding van onze webmaster Ed Koekkoek zal de jury (Peter van Tuijl, Edith Howard en Vincent Baake) de winnaar kiezen en deze keuze toelichten. De deelnemers, juryleden en clubvoorzitters zijn uitgenodigd de bijeenkomst te volgen en mee te discussiëren over de opzet van de Foto van de Maand wedstrijd. Van de verkiezingsuitslag en -toelichting wordt een opname gemaakt die op korte termijn op de website (Transijssel.nl) te zien zal zijn. Ook in 2021 wordt er maandelijks een Foto van de Maand gekozen. Ieder lid van onze afdeling kan hier aan meedoen. Voor informatie: zie onze website (Transijssel.nl) of neem contact op met Ed Koekkoek webmaster@transijssel.nl.

Foto van de maand april
De foto’s voor de maand april moeten uiterlijk 20 april worden verstuurd naar webmaster@transijssel.nl via wetransfer.
Zie het gewijzigde reglement op www.transijssel.nl.