AGENDA

AGENDA

Beste foto- en filmliefhebbers,  
Zaterdagmiddag 1 september 2018 komt Ignas van Schaick, producent van De Wilde Stad, met Maartje Roos, fotograaf De Wilde Stad, vertellen over hoe zij te werk zijn gegaan bij het filmen en fotograferen van dieren die leven in het wild in een drukke stad als Amsterdam. Daarnaast laat de band Das Sound Kollekiv een improvisatie horen op filmbeelden die Ignas van Schaick beschikbaar heeft gesteld van De Wilde Stad. Na afloop zullen Ignas en Maartje de fotoboeken De Wilde Stad en De Wilde Kat in de stad signeren en kunnen bezoekers genieten van een Aziatisch buffet, verzorgd door het Vliegende Paard. Bestel hiervoor op tijd een kaartje via www.academiehuis.nl of aan de kassa. In verband met de catering graag voor vrijdag uiterlijk bestellen.
Das Sound Kollektiv speelt met: Kasper Rietkerk op saxofoon, Chiel van Rijn op bas en Hugo Hinkel op drums.
Als improviserend trio laten wij ons inspireren door het filmmateriaal van Ignas van Schaik. Ons streven tijdens dit proces is om bij te dragen aan de beleving van de film, dus de sfeer van de beelden versterken met onze muziek. Dynamiek, orkestratie en (klank)textuur zijn voorbeelden van middelen die dit mogelijk maken. 
Bij het buffet zal op de achtergrond onze toegankelijke interpretatie klinken van stukken uit de rijke jazz geschiedenis, van de jaren 30 tot nu. Stijlen als swing, be-bop en bossa nova zullen de leidraad vormen in ons concert.  
En wat is er mooier dan in het Academiehuis op een groot scherm te kijken met z’n allen naar De Wilde Stad, een film die veel belangstelling trekt en de moeite waard is om te zien.
 Zondagmiddag 2 september 2018: Speeddating met fotografen en filmers met heel diverse masterclasses en filmpresentaties. Voor elk wat wils, van straatfotografie tot internationale crossmediale producties en films. Je kunt de hele middag zelf aanschuiven bij de verschillende onderdelen, mits er voldoende ruimte is.
 E-tickets zijn te koop voor alle evenementen binnen het Foto en Film Festival De Stad Vertelt via het www.academiehuis.nl of aan de kassa.
 Een vriendelijk verzoek de website www.worldpressphotozwolle.nl te bezoeken en Facebook World Press Photo Zwolle te bezoeken en te delen.

Zie ook deze Flyer 2